Caminem fins el Castell de la Bleda

December 10, 2019

Els alumnes de cicle mitjà i superior vam passejar des de l'escola fins el Castell de la Bleda. Al llarg del passeig vam gaudir de les vinyes en plena tardor.

Ens van explicar que El Castell de la Bleda s'hauria construït damunt un assentament iber i romà. La recerca arqueològica permet atribuir algunes de les sitges trobades al Castel a l'època ibèrica, entre els anys 450 i 200 aC. 

El Pare de l'Andrea Torres ens va explicar que la finca del Castell de la Bleda es destina majoritàriament al cultiu de la varietat de raïm negre  Moneu, una varietat de raïm molt antiga i autòctona del Penedès.

Aquesta sortida ens ha permés descobrir i constatar que ibers i romans van estar a la nostra comarca. Llàstima que no vam poder entrar a veure la troballa arqiueològica pel risc que comporta. Adjuntem una fotografia per veure les sitges que han trobat dins del Castell.

 

 

 

 

 

Please reload

Adreça

Escola El Drac

Zona Pastells sud, s/n
08796 Pacs del Penedès 

a8022586@xtec.cat

Tel: 93 817 11 97

© Escola El Drac. Pacs del Penedès